Tel: 0732000112 sau 0799102030

Reparatii soclu casa cu spuma poliuretanica

Reparatii soclu casa cu spuma poliuretanica

Cine si-a construit o casa stie deja ca gaurile si fisurile in zid sunt inevitabile. Sa discutam putin si despre cele de la baza cladirii, intre casa si trotuar.

Nu ai cum sa eviti aceste crapaturi atunci cand constructorul nu isi face treaba ca la carte: sapatura pentru fundatie depaseste amprenta casei, asa ca un „Dorel” nepriceput pune pamant acolo, il batatoreste (de mantuiala de cele mai multe ori) si iti toarna trotuarul peste.

Reparatii soclu casa cu spuma poliuretanica – De ce?

In timp, apa ajuta pamantul sa se taseze, iar placa de beton numita trotuar ramane fara sprijin si se scufunda. Miscarea anuala e de ordinul milimetrilor, dar intr-o perioada suficient de lunga poate ajunge la dimensiuni de cativa centimetri. E o evolutie normala: si pamantul, si cladirea, si trotuarul “lucreaza” in timp si apar inesteticele crapaturi.

Desigur ca esti tentat sa repari fisurile ori de cate ori apar. Si or sa tot apara cand apelezi la ageamii care lucreaza cu „ora” si te taxeaza consistent! Poti folosi beton, kebler sau o metoda mai simpla si mai rapida – spuma poliuretanica.

Reparatii soclu casa cu spuma poliuretanica – Cum?

Cum se procedeaza? Cumperi spuma, agiti tubul, montezi adaptorul pe valva recipientului, il tii cu fundul in sus si umpli cu spuma. Problema rezolvata!

Mare atentie cand cumperi tubul: sa iei si adaptorul ala, altfel nu-l poti folosi! Se poate intampla ca in magazinele cu autoservire sa scoata cineva adaptorul atasat de capac, asa ca va trebui sa mai faci un drum. Fara adaptor, nu ai cum sa folosesti spuma.

Ce face spuma poliuretanica? Umple golul. Nu confera rezistenta mecanica, n-o sa sustina trotuarul mai bine. Doar umple fisura. Dupa ce se usuca spuma, ar fi bine sa o vopsesti.

Utilitate

Este utila o astfel de reparatie? Cam da. Atunci cand ploua, nu mai curge apa in valuri prin fisurile alea, adica nu mai ajunge sub casa atat de usor. In plus, daca prin gaurile facute intra soareci sa cuibareasca in polistiren, le cam tai accesul. Deci, este o investitie mica, dar cu beneficii multe pentru viitor, caci te va scapa de cheltuieli inutile pentru reparatia infiltratiilor de apa sau a izolatiei afectate de daunatori.

Dupa ani si ani, cand acele fisuri vor fi suficient de mari, va trebui sa le repari altfel. Mortar, tencuiala decorativa etc. In cazuri extreme, daca trotuarul coboara foarte mult, poate mai torni o placa peste el ca sa vii la nivel. Dar nu ai cum sa faci asta in fiecare an, asa ca apeleaza si la solutii rapide, asa cum este cea prezentata astazi.

De unde poti cumpara spuma poliuretanica? De peste tot! Chiar si de pe emag.ro, daca esti adeptul cumparaturilor online. Si tine minte: data viitoare apeleaza la specialisti, caci te vei scuti de cheltuieli aiurea, timp irosit si nervi! Pe noi ne gasesti aici: 0799.10.20.30 sau pe pagina noastra de Facebook https://www.facebook.com/fiskerconstructii/.