Tel: 0732000112 sau 0799102030

Tencuiala interior/exterior. Cum o alegem pe cea mai potrivita?

Tencuiala interior/exterior. Cum o alegem pe cea mai potrivita?

Tencuiala interior/exterior. Proprietati

 • Protejeaza peretii constructiei impotriva umiditatii si a factorilor climatici;
 • Ajuta la imbunatatirea termoizolarii;
 • Contribuie la aspectul estetic al fatadelor si peretilor, acoperind neregularitatile.

tencuiala_interior_exterior_fisker_constructiiTencuiala interior/exterior. Compozitie

Mortarul utilizat pentru tencuiala interior/exterior il puteti achizitiona de la orice magazin de specialitate, de la diversi producatori: Primus, Adeplast, Baumit etc. Se gaseste in saci de 25-30 de kg, pretul incepand de la 10 lei/sac. Atunci cand preparati mortarul, trebuie sa aveti in vedere instructiunile de pe ambalaj (cantitatea de apa utilizata, cat trebuie amestecat cu malaxorul electric pentru a obtine un amestec omogen, modul de aplicare etc.). Desigur, puteti apela si la metoda clasica: nisip+ciment+liant+apa.

Tencuiala interior/exterior. Cum o aplicam?

Toate tencuielile se aplica in doua straturi:

 • un strat de baza – grund;
 • un strat subtire, de suprafata – tinci;

Etape realizare tencuiala interior/exterior:

 • curatarea suportului;
 • amorsarea suprafetelor pentru asigurarea unei bune aderente la suport;
 • prepararea mortarului pentru grund si executarea grundului;
 • prepararea materialului pentru tinci si executarea tinciului.

tencuiala_exterior_fisker_constructiiTencuiala se aplica manual, intr-o grosime de 2,5 (interior) – 5 cm (exterior), cu mistria. Se va nivela prin miscari orizontale si se lasa sa se usuce. Suprafata trebuie sa ramana rugoasa, pentru a asigura o buna aderenta stratului final de tinci. Acesta se va aplica intr-un strat subtire, neted, dupa ce suprafata a fost in prealabil stropita. Pentru exterior puteti alege o tencuiala decorativa de buna calitate, ori puteti finisa suplimentar cu glet sau vopsea lavabila (interior).

Studiu de caz. Tencuiala interior/exterior Izoheat

Tencuiala interior/exterior Izoheat face parte din gama de tencuieli perlitice, tencuieli de baza de perlit expandat, alcatuit in proportie de 98% din compusi anorganici. Tencuiala Izoheat reprezinta o varianta naturala de termoizolare prin care se reduce substantial transferul caldurii prin  elementele de constructie si se imbunatateste confortul termic al cladirilor si spatiilor de locuit, asigurand  economii de aproximativ 30% la cheltuielile de incalzire/racire. Poate fi utilizata atat la interior (pereti, tavane, pardoseli etc.), cat si la exterior (fatade blocuri, case etc.), putand fi aplicata pe diferite suprafete: beton, caramica, BCA, sticla, lemn, rigips etc.

Avantaje tencuieli perlitice:

 • sunt de 5 ori mai usoare decat tencuielile obisnuite;
 • usor de aplicat;
 • asigura o buna izolatie fonica;
 • buna izolatie termica λ=0,060 W/mk;
 • permeabile la vapori de apa;
 • nu sunt inflamabile.

Mod de aplicare:

Se va aplica la fel ca o tencuiala obisnuita: se amesteca 8-9 litri de apa cu continutul unui sac de tencuiala perlitica Izoheat, cu ajutorul unui malaxor electric, timp de aprox. 10 minute. Suprafata pe care se aplica trebuie sa fie curatata de impuritati, urme de grasime, praf sau alte substante antiaderente si apoi amorsata. Tencuiala se aplica manual, cu mistria si gletiera, in strat de 2,5-5 cm, fara a fi nevoie de o plasa de fibra. Dupa uscarea completa a tencuielii, puteti aplica diferite tencuieli decorative, vopseluri decorative etc.

Cum alegeti tencuiala interior/exterior? Va trebui sa tineti cont nu doar de buzunar, ci si de necesitatile imobilului (daca doriti sa il izolati termic si fonic, de pilda). Noi va recomandam sa apelati la specialisti pentru aplicarea tencuielii, caci oricat de indemanatic ati fi, nu veti reusi niciodata sa lucrati ca un profesionist si nu veti obtine calitatea dorita. Pe noi ne gasiti aici sau la numarul de telefon 0732.000.112.