Tel: 0732000112 sau 0799102030

Cum alegem corect lavabila de interior pentru baie, bucatarie, camera de dormit

Cum alegem corect lavabila de interior pentru baie, bucatarie, camera de dormit

Cum alegem corect vopseaua lavabila pentru baie, bucatarie sau dormitor?

Aplicarea vopselei lavabile reprezinta etapa finala in amenajarea interioara a unei locuinte. De ce a devenit, insa, atat de utilizata aceasta vopsea? Pentru ca permite nenumarate vopsiri si revopsiri, se aplica usor, vine intr-o gama variata de culori si, pe termen lung, este o solutie economica de amenajare a unei camere. Totusi, inainte de a alege vopseaua lavabila potrivita, trebuie sa cunoasteti cateva aspecte si sa aveti in vedere cateva criterii.

vopsea_lavabila_pentru_baie_bucatarieLavabila de interior: lavabila pentru baie/bucatarie si lavabila pentru camera de dormit

Inainte de a alege o vopsea lavabila, trebuie sa stiti in ce incapere va fi aceasta aplicata. Baile si bucatariile au un regim special, datorita gradului ridicat de umiditate si riscului aparitiei mucegaiului si condensului. Din acest motiv, exista vopseluri speciale pentru aceste camere, ce contin aditivi antimucegai. (Exemple: vopsea lavabila pentru baie si bucatarie Savana cu Teflon, Oskar, Zertifikat.)

Gradul de acoperire: esential in alegerea unei vopsele lavabile de calitate

O vopsea lavabila cu grad ridicat de acoperire se va aplica mai usor, va acoperi intreaga suprafata pe care o zugravim fara urme, uniform. In plus, vor fi necesare doar 1-2 straturi, asa ca veti consuma o cantitate mai mica de produs.

Gradul de lavabilitate. Lavabile, semilavabile, superlavabile

Calitatea unei vopsele este data si de gradul de lavabilitate. Astfel, exista 3 categorii de vopseluri: lavabile, semilavabile si superlavabile. Acestea din urma pot rezista la foarte multe cicluri de spalare, aproximativ 200, in timp ce cele semilavabile la doar 40 cicluri de spalare. Noile generatii de vopseluri cu Teflon contin aditivi speciali care ofera o protectie suplimentara impotriva murdariei si zgarieturilor, in timp ce altele ofera rezistenta sporita la frecare sau la ingalbenire, protectie UV, aderenta la suporturi absorbante si neabsorbante. Majoritatea vopselurilor se dilueaza cu apa.

aplicare_vopsea_lavabilaTermenul de valabilitate. In general, este de 18 luni pentru cele cu aditivi antimucegai si 12 luni pentru cele destinate camerelor de dormit.

Vopsea lavabila de interior. Cum alegem culoarea?

Exista multiple variante de nuante si culori pentru vopseaua lavabila. Puteti alege nuanta dorita dintr-un etalon de culoare, in magazin, atunci cand cumparam vopseaua, si amestecarea se face automat la masina de nuantare sau puteti incerca o combinatie acasa, amestecand produsul cu un amestecator atasat la bormasina. Daca preferati clasicul si alegeti albul, trebuie sa aveti in vedere ca acesta vine in mai multe variante: mat, lucios, ivoire, cu tenta de galbui sau albastru. Si desi culorile deschise dau senzatia de largire a spatiului si luminozitate, nu sunt tocmai indicate pentru camera copilului, de exemplu, sau incaperile unde se depune mai repede praful, murdaria (un atelier de lucru). 

De retinut! Vopseaua lavabila nu se aplica peste tencuieli minerale, pelicule de lac, vopsele si emailuri pe baza de ulei sau zugraveli cu huma sau var.

Pentru sfaturi legate de aplicarea corecta a vopselei lavabile, click aici.