Tel: 0732000112 sau 0799102030

Izolare interior. Cum izolam corect o camera (apartament sau casa)

Izolare interior. Cum izolam corect o camera (apartament sau casa)

Izolare interior. Cand si de ce?

Acum ca iarna bate la usa, la fel de amenintator se apropie si facturile uriase la incalzire. Si cum salariile romanilor nu par a se mari intr-un viitor apropiat, singura solutie ramane de a lua cateva masuri impotriva de caldura. Aici intervine izolarea la interior a unei camere (sau a unui apartament, de ce nu?!).

Desi de cele mai multe ori romanii aleg sa isi izoleze locuinta la exterior, cu polistiren, exista situatii cand acest lucru nu este posibil:

 • atunci cand fatada unei cladiri nu poate suferi modificari, situatie specifica acelor cladiri protejate sau declarate monumente;
 • atunci cand locuim la bloc si nu ne putem intelege cu vecinii in privinta izolarii imobilului;
 • atunci cand accesul la exterior este ingreunat, nu pot fi montate schele si nu se poate efectua lucrul si alpinisti utilitari.

izolatie_interior_fisker_constructiiIzolare interior. De ce? Pentru ca este mai comod, mai rapid, mai ieftin si cel putin la fel de eficient ca si izolatiile exterioare, de pilda. Sa presupunem ca locuiti intr-un bloc, la etajul 6, si doriti sa va izolati apartamentul. Costurile vor fi, in mod automat, mai ridicate: va trebui montata o schela sau angajata o echipa de alpinisti utilitari care nu vor termina lucrarea intr-un timp tocmai scurt (lucrul la inaltime presupune multe riscuri pe care va trebui sa vi le asumati!), veti angaja un numar mai mare de muncitori. Atunci cand optati pentru izolarea interioara a unei singure camere (dormitorul, de exemplu), costurile se reduc semnificativ, durata de realizare a lucrarii este una mai mica si rezultatele la fel de satisfacatoare. In plus, nici nu veti avea nevoie de autorizatie!

Izolare interior. Beneficii

 • Fatada cladirii isi va pastra aspectul initial;
 • Va crea un microclimat sanatos la interior;
 • Coeficient energetic: inainte de izolare – 1,258 W/(m2k); coeficient termic dupa izolare – 0,331 W/(m2k). Concluzia: de 3,8 ori mai eficient energetic.
 • Costuri: inainte de izolare – aprox. 1500 lei/an; dupa izolare >800 lei/an! (Aceste calcule reprezinta o medie a sumelor platite de mai multi proprietari ce au ales varianta izolare interior.)

Izolare interior. Cum se realizeaza?

Specialistii spun in unanimitate: NU polistirenului la interior! Pentru ca favorizeaza aparitia igrasiei si pentru ca este usor inflamabil. Exista mai multe materiale ce pot fi utilizate la izolatiile de interior: vata minerala, spuma poliuretanica, aerogel, rigips, alte materiale de ultima generatie, precum placile minerale termoizolatoare Multipor sau sistemul Aktiv Therm.

izolare_interior_vata_mineralaIzolare interior cu rigips si vata minerala

De ce veti avea nevoie: suporti de prindere, grile din aluminiu pentru fixarea rigips-ului, vata minerala, placi de rigips, banda adeziva, glet de rigips si materialele necesare finisajului.

Cum se procedeaza? Montati un cadru pe care se vor prinde placile de rigips si in care veti pune vata minerala. Apoi, aplicati banda adeziva la capetele placilor de rigips (pentru fixare si pentru a preveni crapaturile) si acoperiti cu gletul de rigips. Veti pierde cam 7 cm din perete (suportul in care se pune vata minerala: 5 cm + placile de rigips: 1,5 cm).

izolare_multipor_fisker_constructiiIzolare interior cu placi minerale termoizolatoare Multipor

 1. Amestecati adezivul mineral usor 20 kg cu cca. 8 l de apa. Se vor obtine aproximativ 30 l de material proaspat.
 2. Aplicati uniform pe intreaga suprafata, cu ajutorul mistriei dintate (placi cu masura de ≤ 140 mm- profilatie dinti 10 mm; placi cu grosimea ≤ 160 mm- profilatie dinti 12 mm), in grosime de 8-10 mm, pentru a obtine o suprafata perfect plana.
 3. Pozitionati placa minerala imediat dupa intinderea mortarului usor, la o distanta de cca. 2 cm fata de placa lipita anterior. Placa se preseaza usor pe perete si se gliseaza spre placa deja aplicata, pana la atingerea marginilor. Zonele care ies in relief pot fi nivelate usor prin slefuire.
 4. Aplicati mortarul mineral usor necesar ramforsarii cu ajutorul mistriei dintate.
 5. Aplicati plasa din fibra de sticla.
 6. Cu ajutorul mistriei, utilizand muchia neprofilata, se inglobeaza plasa in grosimea masei de spaclu.

Beneficii:

 • confort termic mai mare;
 • facturi mai mici la incalzire;
 • 100% ecologic;
 • usor de montat.

izolare_interior_aktivthermIzolare interior cu sistemul Aktiv Therm

Termosistemele de tipul Aktiv Therm au un continut ridicat de microsfere de sticla 3M, care functioneaza dupa principiul reflexiei. Se gaseste sub forma unei paste sau a unui lichid gata preparate pentru a fi aplicate cu rola (trafaletul) sau mistria. Materialul nu este tocmai ieftin (aprox. 500 de lei o galeata de 10 l), insa se aplica usor si promite multe: reduce costurile pentru incalzire cu 30%, impiedica formarea igrasiei, limiteaza formarea condensului vaporilor de apa.

Izolare interior. Cum alegeti varianta potrivita pentru dumneavoastra?

Alegerea unei metode de izolare potrivite pentru locuinta dumneavoastra va trebui sa tina intotdeauna cont de costuri, beneficii, utilitate si rapiditate in realizarea lucrarii. Noi va recomandam sa apelati la specialisti pentru o eficienta si calitativa, caci in joc se afla banii  si siguranta locuintei dumneavoastra. Pe noi ne gasiti aici: https://www.facebook.com/fiskerconstructii/ sau la numarul de telefon 0732.000.112.

(Pentru video izolare interior, click aici!)