Tel: 0732000112 sau 0799102030

Cum se monteaza CORECT faianta. Ghid practic

Cum se monteaza CORECT faianta. Ghid practic

Cum se monteaza corect faianta. Montarea placilor de faianta este un proces ceva mai dificil decat montarea gresiei, de pilda, care necesita mai multa rigurozitate si o atentie deosebita. Pentru aceasta veti avea nevoie de:

 • mortar-adeziv
 • chit de rostuit
 • nivela
 • galeata de plastic
 • racleta
 • gletiera zimtata
 • accesoriu pentru amestecat
 • fir de trasat
 • ciocan cauciuc
 • burete
 • aparat de taiat placi ceramice.montaj_faianta_fisker_constructii

Montare faianta. Pasi de lucru

1. Pregatirea suprafetei. Peretii trebuie foarte bine curatati de vechile finisaje. Peretii din beton sau BCA sunt suprafete absorbante, care trebuie amorsate inainte de aplicarea adezivului pentru faianta. In caz contrar, peretii vor absorbi umezeala din adeziv si placile nu se vor mai lipi cum trebuie. De regula, amora trebuie aplicata cu bidineaua, nu cu trafalet sau rulou, pentru a ajunge in toate locurile si a astupa toti porii. In cazul in care peretii au mai fost anterior cu faianta care a fost indepartata, va trebui sa tencuiti suprafata pentru a asigura un montaj optim.

2. Prepararea adezivului. Se va face mecanic, pentru a obtine un amestec fara cocoloase. Puteti folosi o masina de gaurit, prevazuta cu un amestecator.

3. Intinderea adezivului se va realiza cu ajutorul unei gletiere zimtate, pentru a se asigura o buna aderenta a placilor de faianta. Santurile pe care gletiera cu dinti le lasa in materialul adeziv se umplu cu excesul rezultat in urma presarii, iar aerul dintre placa si suport se elimina de-a lungul striurilor. De asemenea, dintii gletierei regleaza automat grosimea stratului de adeziv, printre acestia trecand exact cantitatea de material necesara pentru obtinerea patului corespunzator.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Atentie la tehnica de montaj! Veti incepe intotdeauna de la o muchie sau un colt, pentru a putea alinia corect placile. Apoi, ideal este sa incepeti din zona cea mai expusa vederii, pentru a putea aplica aici placi intregi. Desigur, ar fi recomandat sa alegeti placile de faianta in functie de dimensiunile peretilor, pentru a nu fi nevoiti sa taiati prea mult din ele, insa cum acest lucru nu este posibil mereu, puteti apela la un aparat special conceput pentru taierea placilor ceramice.

5. In cazul placilor portelanate nu se lasa rosturi, deoarece configuratia suprafetelor din zonele de imbinare nu permite acest lucru. Din acest motiv, inainte de lipirea placii pe perete, adezivul este inlaturat pe o distanta de 2 cm in zonele de imbinare. Datorita acestei operatii se elimina riscul ca materialul adeziv sa se interpuna intre placi, lucru ce ar afecta imbinarea perfecta a acestora.

Odata finalizate toate aceste operatiuni, veti curata cu un burete umed faianta de reziduurile de praf si adeziv si veti aplica chitul cu ajutorul unei raclete si veti curata, din nou, suprafata. Este important sa folositi materiale de calitate, chiar daca sunt mai costisitoare, caci doar nu veti schimba faianta din baie si bucatarie in fiecare an! Si sa apelati la specialisti atunci cand e nevoie, caci lucrul de calitate de face doar cu profesionisti. Pe noi ne gasiti pe Facebook (aici) sau la telefon 0732.000.112.