Tel: 0732000112 sau 0799102030

Lucrari de interior. Montaj parchet, pas cu pas

Lucrari de interior. Montaj parchet, pas cu pas

Montaj parchet. Materiale necesare

 1. Parchet, suficient cat sa acopere intreaga suprafata a incaperii. Este recomandat sa cumparati mai mult, in cazul in care veti strica o placa in timpul montajului.
 2. Celofan/folie de nailon sau folie PE
 3. Folie pentru amortizarea pasilor si pentru izolare
 4. Plinta si sistemele auxiliare de prindere
 5. Banda izolanta de aluminiu
 6. Pasta pe baza de silicon, intr-o nuanta apropiata de culoarea parchetului
 7. Distantiere parchet (sub forma de pana sau burete)
 8. Suruburi filet sau cuie

Montaj parchet. Unelte necesare

 1. Cutter
 2. Creion
 3. Metru liniar sau ruleta
 4. Fierastrau coada de soarece
 5. Pistol pentru pasta siliconica
 6. Surubelnita electrica sau bormasina in functie de tipul peretelui si burghiu de 6 mm

Etapa 1. Pregatirea suprafetei

Inainte de a monta parchetul, este necesar sa pregatim suprafata, care intotdeauna ar trebui sa fie dreapta, uscata si curatata de orice reziduuri. In cazul unei pardoseli neuniforme, cu denivelari si diferente mari de nivel va trebui turnata o sapa autonivelanta inainte de montarea parchetului.

Inaintea aplicarii sapei autonivelante, se efectueaza reparatii ale fisurilor din stratul suport cu rasina poliuretanica. Aplicam apoi un prim strat de rasina poliuretanica (Eco Prim PU 1K monocomponenta de la Mapei, ATK POL, Multicast etc.), in sistem de „maini incrucisate” cu ajutorul trafaletului. Rasina are rol de penetrare si de consolidare a sapei grosiere, in cazul de fata fiind vorba de o sapa cu sistem de incalzire electric incorporat.

A doua zi, se aplica si cel de-al doilea strat de rasina, in acelasi sistem de „maini incrucisate”. In mod normal consumul de rasina aplicata in 2 straturi conform fisei tehnice, este de 0,5 kg/m2, insa acesta poate creste atunci cand exista fisuri sau deteriorari. Imediat dupa aplicarea celui de-al doilea strat de rasina, se arunca nisip de cuart, acesta avand rolul de aderenta intre rasina si sapa autonivelanta ce urmeaza sa fie turnata. Inaintea aplicarii sapei, vom aspira surplusul de nisip.

Urmatorul pas consta in amestecarea cu apa a sapei autonivelante (Ceresit, Adeplast, Primus, Ultraplan Eco de la Mapei etc.) pe baza de ciment, cu intarire si uscare foarte rapida, de interior, cu grosime de aplicare de la 1-10 mm. Sapa se aplica, se intinde si se elimina bulele de aer din aceasta.sapa_autonivelanta_fisker_contructii

Etapa 2. Montarea parchetului

Tipuri de parchet

Parchetul masiv – izoleaza foarte eficient incaperea in care este montat si poate fi refinisat. Costurile sunt insa ridicate, atat pentru achizitionare,, cat si pentru montare.

Parchetul stratificat – se monteaza usor, izoleaza bine si rezista foarte bine in timp.

Parchetul laminat – este cel mai utilizat tip de parchet, nu neaparat datorita calitatilor sale, ci mai degraba datorita pretului convenabil pentru orice buzunar. Izolarea este una slaba, rezistenta este si ea scazuta, insa primeste un plus la capitolul aspect.

Montaj parchet. Pasi de lucrumontaj_parchet_fsk_constructii

1. Pregatirea parchetului consta in aclimatizarea placilor de parchet in incaperea in care vor fi montate, ceea ce inseamna 48 de ore de depozitare la o temperatura de minim 18 grade si umiditate de maxim 70%.

2. Suprafata trebuie sa fie curata, uscata si dreapta (am trecut deja in revista acest pas, a se vedea mai sus).

3. Asezati suportul in fasii paralele si suprapuneti-le 20cm, lipind zonele de imbinare. In functie de necesitatile materialelor din care este construita pardoseala, suportul va avea, dupa caz, o bariera anti-vapori si un strat de izolare fonica. In cazul parchetului laminat, se aplica o folie speciala, care trebuie intinsa uniform, fara cute.

4. Montati primul rand de parchet, pe lungimea placii, avand grija sa lasati un rost de dilatatie de cativa cm fata de perete. Ultima placa va trebui taiata.

5. Majoritatea tipurilor de parchet au imbinare de tip nut si pana. Le puteti asigura imbinarea batand usor cu un ciocan pe directia imbinarii. In functie de tipul de parchet si suport, montajul se poate face pe uscat sau folosind clei. In cazul cleiului, montati primele randuri pe uscat pentru a va asigura ca ati imprimat o linie corecta de montaj.

6. Masurati spatiul ramas pentru ultima linie si taiati placile in functie de aceste dimensiuni. Cea mai simpla si eficienta metoda este masurarea cu placa ce urmeaza a fi montata.

7. Montati plinta si pragurile pentru a acoperi rosturile de dilatatie. In functie de plinta aleasa exista mai multe tipuri de montaj: cu silicon si corniere, folosind cuie sau clei. Verificati fisa produsului si abia apoi alegeti!

Si nu uitati! Echipa FSK Constructii va sta la dispozitie cu recomandari, sfaturi, lucrari rapide si de calitate. Ne gasiti pe tel. 0732.000.112 sau pe pagina noastra de Facebook, https://www.facebook.com/fiskerconstructii/.