Tel: 0732000112 sau 0799102030

Cum aplicati tavan fals din polistiren

Cum aplicati tavan fals din polistiren

Cum aplicati tavan fals din polistiren? Sa va explicam pas cu pas.

Placile de tavan fals din polistiren le gasiti in orice magazin cu materiale de constructii, in pachete cu 8 placi – doi metri patrati. Pretul variaza in functie de model si culoare. Veti gasi mai multe variante de culori (alb, bej, maro), mai multe modele, aici ramane la latitudinea dumneavoastra ce veti alege. (SFAT! Alegeti un model cat mai drept, pentru a se lipi mai bine si pentru ca sunt si cele mai ieftine!) Placile de polistiren se lipesc pe tavan cu un adeziv special, fara a-l aplica insa pe toata suprafata placii. De exemplu, gasiti la galetuse de 4 kg un adeziv special pentru tavan fals din polistiren, Motage Kit de la Bison, la pretul de 70 de lei. Ori puteti alege unul mai ieftin, la 35 de lei, marca Decosa.

lipire_tavan_fals_polistirenCum se lipesc placile de tavan fals?

Materiale necesare:

-placi tavan fals

-adeziv (1,5 kg pentru aproximativ 5 metri patrati)

– amorsa

– spaclu de 2 cm
– sfoara de trasat
– ruleta
– creion
– bidinea
– cater
– linie trasat de 60 cm
Pasul 1. Masurati suprafata.
Pasul 2. Pregatirea tavanului. Pentru aceasta operatiune, tavanul trebuie sa fie curat si cat mai drept. Daca a fost dat cu var, va trebui sa il curatati cu spaclul si sa aplicati amorsa. Daca este dat cu lavabila, puteti sa aplicati direct amorsa, cu o bidinea, intr-un strat generos. Asteptati sa se usuce.
Pasul 3. Trasarea liniilor cu creionul si aplicarea tavanului. Incepeti din coltul din dreptul usii si continuati spre restul camerei. Aveti mare grija insa si la aplicare pastei adezive! Nu trebuie sa o aplicati pe margine, caci va iesi in afara si va murdari placile.
Important de retinut!
  • Caterul cu care taiati din placi trebuie sa fie nou (lama caterului). Daca taierea nu este una dreapta, lina, polistirenul se va agata.
  • Daca iese adeziv la colturi atunci cand presati placa pe tavan, acesta se ia cu coltul unui spaclu curat (nu stergeti cu carpa, caci se murdareste).
  • La presarea placilor pe tavan se foloseste dosul degetelor. Nu apasati cu buricele degetelor, raman urme inestetice.
  • Cand lipiti tavanul, mainile trebuie sa fie perfect curate!
  • Tineti cont de modelul tavanului la montare.
  • Daca doriti sa puneti polistiren pe tavan, nu lipiti placile de tavan fals direct pe acesta. Puneti o plasa cu adeziv si asteptati sa se usuce bine adezivul. Aplicati amorsa. Dupa uscare, lipiti placile de tavan fals.

Va lasam si cu doua materiale video informative.

 

Daca nu va descurcati (si nu va condamnam!), apelati la profesionisti! FSK Constructii are o echipa de specialisti gata sa fie pusi la treaba! Ne gasiti la tel. 0732.000.112 sau pe Facebook, la https://www.facebook.com/fiskerconstructii/.